Zout, meer dan enkel een keukenhulpje!

13 Jun 2022

Zout, meer dan enkel een keukenhulpje!

Iedereen gebruikt dagelijks zout. Je denkt nu waarschijnlijk aan het zout op je aardappelen of op je hardgekookt eitje. Maar je kan zout ook voor een hoop andere dingen gebruiken! Om ijs te laten ontdooien bijvoorbeeld. Of om je zwembad proper te houden. Vind je dat gek? In dit artikel leg ik je enkele andere toepassingen van zout uit.

Zout als ontharder

In België hebben we het geluk dat ons leidingwater van erg goede kwaliteit is. Het bevat echter wel veel kalk en magnesium. Dit is geen enkel probleem voor je gezondheid, maar wel voor de levensduur van je huishoudtoestellen. Calcium en magnesium kunnen je apparaten na een tijdje schade toebrengen. Om dit te vermijden doe je er goed aan om een waterontharder te installeren. Een waterontharder bevat een ionenwisselaar die calcium- en magnesiumionen opvangt door middel van harsbolletjes. Om dit te kunnen doen, heeft een waterontharder onthardingszout nodig. Je kan onthardingszout kopen in de vorm van kristallen of tabletten. Beide toepassingen werken even goed.

Zout als reinigingsmiddel

Wanneer je je zwembad wil beschermen tegen oxidatie en infectie, heb je zwembadzout nodig. Je kan zwembadzout gebruiken als alternatief voor chloortabletten of vloeibare chloor, want zout is ook effectief wanneer je algen en bacteriën wil bestrijden. Wanneer je zwembadzout wil gebruiken als alternatief voor chloor, heb je wel een elektrolyse systeem nodig.

Waarom kiezen voor zwembadzout?

Zwembadzout houdt je zwembadwater niet alleen proper, het zorgt er ook voor dat het water zacht en aangenaam aanvoelt. Verder heeft zout niet de vervelende bijwerkingen die chloor wel heeft, namelijk een vieze geur en rode, geïrriteerde ogen na het zwemmen. Bovendien is zwembadzout ook goedkoper dan chloor. Zout gaat lang mee, waardoor je het niet vaak moet vervangen. Het onderhoud van je zwembad duurt ook minder lang wanneer je zwembadzout gebruikt in vergelijking met wanneer je je zwembad reinigt met chloor.

Zout kopen

Wanneer je op zoek bent naar kwalitatief onthardingszout of zwembadzout, hoef je hiervoor je huis niet te verlaten. Je kan je vanuit je luie zetel of vanuit je ligstoel aan het zwembad gemakkelijk online het nodige zout bestellen. Wanneer je dit voor 16u doet, wordt het zout binnen de twee werkdagen gewoon bij je thuis geleverd. Je hoeft niet thuis te zijn wanneer je bestelling wordt geleverd. Je kan op voorhand aangeven waar je graag zou hebben dat het zout wordt neergezet. Moest je toch niet tevreden zijn over je bestelling, kan je ze binnen de 14 dagen retourneren.