Waarop let je best bij het kiezen van raambekleding?

29 Aug 2023

Waarop let je best bij het kiezen van raambekleding?

Heb je pas een nieuwe woning gekocht en moet je dus nieuwe raambekleding kiezen? Of zijn je oude gordijnen of dergelijke simpelweg versleten en aan vervanging toe? Dan moet je binnenkort weer wat keuzes maken. Om je op weg te helpen bij het kiezen van geschikte raambekleding delen we graag onze beste tips!

Kies raambekleding in functie van de ruimte 

Om te beginnen is het belangrijk om na te gaan in welke ruimtes er allemaal raambekleding moet komen en wat daar belangrijk is. In slaapkamers kies je bijvoorbeeld best voor dikke, verduisterende gordijnen omdat het daar belangrijk is dat de raambekleding de kamers goed donker maakt zodat je goed kan slapen. In je woonkamer speelt het esthetische aspect dan misschien meer een rol. Jaloezieën, lichte glasgordijnen of gordijnen met een mooie print zijn ideaal voor deze ruimte. Zoek je ook nieuwe raambekleding voor je badkamer? Ook daar zijn glasgordijnen of jaloezieën een ideale oplossing. Zo kan het licht nog mooi naar binnen stromen, maar heb je geen last van pottenkijkers wanneer je onder de douche staat. 

Laat je persoonlijke smaak en stijl ook meespelen

Uiteraard speelt jouw persoonlijke smaak ook een grote rol bij het kiezen van raambekleding. Of je nu houdt van opvallende, kleurrijke overgordijnen of je liever een neutraal kleurtje ziet, voor ieder is er wat wils. Houdt ook rekening met de rest van het interieur en stem je raambekleding hierop af. Heb je een opzichtig, eclectisch interieur? Dan passen gordijnen met een motiefje of felle kleuren hier vast mooi bij. Hou je het liever wat serener? Kies dan voor houten lamellen of overgordijnen in een neutrale kleur. De materiaalkeuze van je raambekleding doet namelijk meer dan je denkt!

Bepaal wat voor jou belangrijk is

Tot slot bepaal je best even wat voor jou echt belangrijk is. Wil je klassevolle raambekleding voor je ramen hangen die je interieur naar een hoger niveau tilt? Of kies je liever voor praktische rolgordijnen omdat je het niet ziet zitten om elke maand shutters schoon te maken? Hoe dan ook, zorg dat je raambekleding kiest die past bij jouw persoonlijke voorkeur. Er bestaan wel honderden verschillende gordijnen, lamellen, rolgordijnen, plisségordijnen, shutters en dergelijke. Of je nu liever rekening houdt met het esthetische aspect, de functionaliteit van de raambekleding, de prijs of de kwaliteit, bepaal wat voor jou belangrijk is en baseer je keuze hierop.