Wat zijn bitcoins en wat is het laatste crypto nieuws?

30 Apr 2021

Wat zijn bitcoins en wat is het laatste crypto nieuws?

Je kunt op verschillende manieren bitcoins kopen in Nederland. Je hebt namelijk verschillende platformen waar je bitcoins kunt kopen. Je kunt ook handelen met andere mensen die bitcoins in hun bezit hebben. Maar dit is vaak wel ingewikkeld en je moet wat tijd over hebben, omdat je niet garantie hebt van een goede prijs. Je kunt daarom het veiligst gewoon je bitcoins kopen via iDEAL. Vaak betaal je wel 1% exchange bij de bitcoins. Je kunt daarin zelf ook bepalen hoeveel bitcoins je wilt kopen, je kunt kiezen tussen de 10 en 50.000 euro. Hieronder kun je lezen wat bitcoins precies zijn en wat het laatste crypto nieuws is. 

Wat zijn bitcoins?

Bitcoin is een digitaal betaalmiddel, wat nog niet zo heel lang bestaat. Deze coin kwam in 2009 op de markt en is ontwikkeld als betalingsmethode. De bitcoin heeft geen overheidstoezicht, transactiekosten of transactie vertragingen. Hierin onderscheidt het zich van het normale geld, waarmee we in winkels betalen. De laatste jaren is de bitcoin erg gestegen, het was daarom ook erg gunstig als je aan het begin in de bitcoins had geïnvesteerd. De bitcoin koers is onwijs gestegen. De bitcoins zijn erg schaars en dat komt omdat er niet meer bitcoins bij worden gemaakt. Dit is wel zo bij geld, je kan makkelijk geld bij laten drukken. Maar dit werkt zo niet bij bitcoins en hierdoor heeft het ook meer waarde. 

Hoe werkt een bitcoin?

Een bitcoins heeft twee mechanismen nodig om te functioneren, dat is de blockchain en het mijnproces. Een blockchain is een gedeelde handelsboek deze bestaat uit alle bitcoin-transacties, die tot een bepaalde tijd hebben plaatsgevonden. De transacties zijn gegroepeerd in blocks, die beveiligd zijn gedurende het mijnen. De blockchain is op iemand moment en voor iedereen bereikbaar. Hierbij geldt het ook dat het alleen kan gewijzigd worden met de instemming van computers van de meerderheid van het netwerk. Dit is bijna onmogelijk, waardoor transacties moeilijk teruggedraaid kunnen worden. Mijnen is het proces wat nodig is om ieder block te beveiligen. Het voert voornamelijk het proces van moeilijke algoritmen op. 

Laatste nieuws

Een paar dagen geleden was de cryptomunt bitcoin met ruim 10 procent gedaald. Je zag de afgelopen weken dat de munt maar bleef stijgen. Deze forse daling was mogelijk het gevolg door de maatregelen die het Amerikaanse ministerie had genomen tegen het witwassen van digitaal vermogen. Andere munten hadden hier ook last van zoals Ether, deze ging zelfs met 18 procent naar beneden. Maar daarnaast steeg de cryptomunt de afgelopen flink, zelf het merk Tesla accepteert de bitcoin als betaalmiddel. Je ziet dat overheden steeds meer onderzoek doen naar het nieuwe betaalmiddel, dit komt omdat steeds meer beleggers interesse krijgen in de crypto’s.