Waarom jij ook met de elektrische fiets naar het werk moet gaan

26 Jul 2022

Waarom jij ook met de elektrische fiets naar het werk moet gaan

Het is bijna niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De elektrische fiets heeft op een sneltempo de wereld veroverd. Ben jij nog aan het twijfelen om je auto aan de kant te schuiven voor een elektrische fiets? Wij proberen je alvast te overtuigen door enkele voordelen te geven.

Goed voor je lichaam

Waarom blijf je in die auto rijden om naar het werk te gaan, terwijl je perfect met de elektrische fiets kan? We begrijpen dat een auto comfortabel, warm en sneller is, maar dat weegt niet op tegen de voordelen van een elektrische fiets. Zo is met de fiets naar het werk gaan heel goed voor je lichaam. Je verbrandt calorieën, voelt je actiever en ziet er gezonder uit. Dus voor de mannen onder ons die graag wat kilootjes minder willen wegen: een elektrische fiets voor heren is sterk aangeraden.

Het is praktischer

Het merendeel van de tijd geraak je op tijd op je werk, maar hoe vaak ben je omwille van file te laat gekomen? Dit probleem bestaat niet meer als je met de fiets naar het werk gaat. Geen frustraties meer op de baan, nooit meer te laat komen op meetings en geen rekening meer houden met spitsuren. Misschien is een e-bike kopen toch iets voor jou? 

Besparingen

Het is geen geheim dat met de auto rijden ontzettend duur is, zeker met de brandstofprijzen van vandaag. Wil je dus wat besparingen doen? Dan is een e-bike jouw oplossing. De aankoop zal je rond de 2000 euro kosten, maar daarna zijn er geen enkele kosten meer waar je rekening mee moet houden, buiten die van je elektriciteit. Ook hebben werkgevers de keuze om je een fietsvergoeding te geven. Je kan dus je fiets volledig terugverdienen door vaak met de fiets naar het werk te gaan.

Het milieu

Dit voordeel zag je waarschijnlijk al aankomen, maar het blijft toch het belangrijkste aspect van een elektrische fiets. De milieuvoordelen van met een e-bike naar het werk te rijden in plaats van een auto zijn enorm. De CO2-uitstoot is zo’n 97% minder per kilometer als je met de fiets gaat. Stel je werk is 10 kilometer ver, en je gaat elke dag met de fiets in plaats van de auto, dan verklein je je ecologische voetafdruk enorm.