Voetbalkleding voor de koude winterdagen

27 Jul 2021

Voetbalkleding voor de koude winterdagen

We zitten nu nog midden in de zomer, maar straks wordt het weer een stukje kouder. Dit houdt in dat de dagen korter worden en kouder. Maar in deze periode gaat het voetballen gewoon door, hoe hard het ook regent. Je kunt je daarom maar beter goed voorbereiden op deze koude dagen. De populaire voetbal merken hebben tegenwoordig een groot assortiment in voetbalkleding, voor elk seizoen. In de winter is het belangrijk om je goed aan te kleden, zo voorkom je blessures. Hieronder kun je lezen wat voor voetbalkleding en accessoires jij nodig hebt om jezelf warm te houden tijdens de trainingen. 

Thermokleding

Het is belangrijk om in laagjes te werken, dus daarom beginnen we bij de eerste laag. Dit is de belangrijkste laag van al je kledinglagen. De eerste laag moet namelijk jouw lichaamswarmte vasthouden, maar tegelijkertijd ook laten ademen. Het is belangrijk dat je zweet wel goed afgevoerd wordt , aangezien je intensief aan het sporten bent. Je kunt hiervoor het beste thermokleding kopen. Je hebt deze in lange mouwen, korte mouwen, dikke stof of dunne stof. Je moet daarbij kijken wat jij het fijnste vind om te dragen. Je hebt ze van allerlei verschillende merken, je kan bijvoorbeeld kijken naar Nike of Adidas. Je kunt altijd even kijken op voetbalshop

Slidingbroek

Ben je iemand die ervan houdt om met blote benen te trainen, dan kan je ervoor kiezen om een slidingbroek onder je voetbalbroekje te dragen. Hierdoor heb je al een extra laagje, wat zorgt voor warmte. Als je veel voetbalt zijn je liezen en hamstrings kwetsbare spieren, door een slidingbroek zijn ze beter beschermd. Een ander groot voordeel van het slidingbroek is dat het je huid beschermd tegen slidings. 

Voetbal tights

Het klinkt een beetje vreemd, maar steeds meer voetballers sporten in voetbal tights. Dit zijn tights die je draagt onder je voetbalbroekje. Deze tights deken optimaal je lichaamsdelen tegen de koud. Eigenlijk is het een onderdeel van je thermokleding, maar op koude trainingsavonden kun je ervoor kiezen om dit aan te doen in plaats van je trainingsbroek. Deze stof is een stuk minder dik dan een trainingsbroek. Dit zal inhouden dan wanneer je valt of duikt naar een bal er kans is dat de tight niet heel blijft. 

Trainingsjas

Een trainingsjas is handig voor op extreem koude dagen, het werkt als een isolatielaag. Deze trainingsjasjes zijn vaak waterafstotend en winddicht, waardoor je minder last hebt van de frisse avond. Tijdens de training sta je ook een stuk vaker stil dan wanneer je een wedstrijd aan het spelen bent. Door een trainingsjasje voorkom je dat je snel afkoelt en dat je een spierblessure krijgt.