Van badkamer tot wellnessruimte: drie tips

22 Jun 2022

Van badkamer tot wellnessruimte: drie tips

Baden of douchen: het is vandaag veel meer dan een praktische handeling. Je tijd in de badkamer is een exclusief moment voor jezelf, weg van alle drukte op een plaats waar je kan herbronnen. Met deze tips maak ook jij van je badkamer een oase van rust.

De kracht van vormgeving

Rust vinden we vooral in een ruimte waar alles een mooi geheel vormt en de elementen naadloos in elkaar overlopen. Houd hiermee rekening bij de keuze van de kleuren, materialen en interieurelementen.

Wie wellness zegt, denk aan natuurlijke thermen en weelderige badhuizen van weleer. Daarom is de keuze voor pure en authentieke materialen altijd een schot in de roos. Hout en natuursteen geven de ruimte een warme sfeer en robuuste look – net wat je zou verwachten in natuurlijke thermen. Ook keramiek sluit hierbij naadloos aan.

Die natuurlijke uitstraling kan je doortrekken naar de tinten en textuur van de muren. Zo kan je kiezen voor een waterdichte kalkpleister zoals tadelakt. Met de juiste, aardse tinten haal je de sfeer van de Berbers helemaal in huis. En last but not least: in een echte wellnessruimte kan het diepgroen van enkele planten niet ontbreken.

Ruimte in de kamer is ruimte in je hoofd

Wellness staat voor het vinden van een goede balans tussen lichaam en geest. Op drukke dagen komen we niet tot rust en ervaren we soms chaos; dan kunnen we niet meer helder denken.

Je omgeving heeft daarbij een grotere invloed dan je denkt. Het gevoel dat de muren op je afkomen en de aanwezigheid van rommel creëren stress. Houd je badkamer daarom zo ruim en clean mogelijk, alleen zo creëer je ook ruimte en helderheid in je hoofd.

Jouw ideale bad

Bij de vormgeving van het badkamerinterieur springt vooral het bad in het oog. De keuze van het juiste bad zorgt er dan ook voor dat het plaatje helemaal klopt.

Heb je een kleine ruimte die je optisch wil vergroten? Dan is een hoekbad misschien een slimme keuze. Heb je een grote ruimte en wil je graag een bad dat een statement maakt? Kies dan voor een vrijstaand bad. Romantisch en klassiek met gekrulde pootjes, maar het kan evengoed strak of met een eigentijds design. Rond, vierkant of ovaal: er bestaat een vrijstaand bad voor elk interieur.

Mag het net een tikkeltje meer zijn? Kies dan voor een whirlpool of jacuzzi. Met krachtige massagestralen of sprankelende bubbels kom je gegarandeerd helemaal tot rust.