Tips voor het schoonmaken van je huis

09 May 2021

Tips voor het schoonmaken van je huis

Niemand vind schoonmaken echt leuk om te doen, maar het moet toch gebeuren. Vaak kan je in de tijd dat je bezig met schoonmaken andere nuttige dingen doen. Maar het is toch noodzakelijk om je huis schoon te maken. Vaak wil je dat het huis er netjes uitziet voor wanneer je bezoek over de vloer krijgt, maar ook is het belangrijk voor je eigen gezondheid. Het is daarom belangrijk om een keer in de week goed je huis te poetsen. Hieronder kun je een aantal tips lezen over het schoonmaken van je huis. 

Schoenen uit in huis

Bij sommige mensen thuis is het een regel om je schoenen uit te doen in huis, bij andere niet. Maar wanneer je de schoenen bij de voor of achterdeur uittrekt, vermijd je dat mensen rotzooi meer naar binnen lopen. Wanneer je altijd met je schoenen binnenloopt moet je toch vaker stofzuigen of dweilen. Door je schoenen netjes uit te trekken bij de deur, bespaar je jezelf een hoop tijd. 

Kook netjes

Het is soms lastig om na het koken gelijk het aanrecht op te ruimen. Of ben je iemand die vaak zijn vaat in de wasbak dumpt? Probeer jezelf dan aan te leren om gelijk op te ruimen wanneer je hebt gekookt. Probeer tijdens het koken op te ruimen, zo heb je ook gelijk meer ruimte in de keuken. Ook voorkom je op deze manier dat je na het eten nog je hele keuken schoon moet maken, omdat er nog van alles staat. Het is daarnaast belangrijk om je keuken goed schoon te houden. Vaak vergeten mensen kleine dingen te onderhouden, zoals de senseo ontkalken. Zeker wanneer je elke dag je koffie apparaat gebruikt, is het belangrijk dat je deze wel goed blijft onderhouden. Veel mensen vergeten dan toch dat je een koffie apparaat moet ontkalken. 

Was sorteren

De meeste mensen hebben een grote wasmand, waar alle was in gaat. Maar je kunt ook een paar kleinere wasmanden kopen. Hierdoor kan je gelijk je was sorteren, en hoef je dat aan het einde van de week niet meer te doen. Zo krijg je ook een beter inzicht, van welke kleur was je gelijk moet wassen. 

Schoonmaakmiddelen goed intrekken

Je kunt proberen om in plaats van te schrobben je meubels goed in te soppen. Hierdoor laat je de schoonmaakmiddelen goed hun werk doen. In de tussentijd kun jij ramen wassen of het toilet schoonmaken. Schoonmaakmiddelen zijn er niet voor niks, je moet alleen wat geduld hebben dit scheelt je een hoop tijd. 

Spendeer wat tijd onder de douche

Vergeet niet je douche schoon te maken, je kunt je douchetijd verlengen om de muren van de douche goed af te spoelen. Het is wel belangrijk dat je daarna wel de douche afdroogt. Zo voorkom je dat er viezigheid in de douche blijft liggen.