Seksspeeltjes bij mannen: een taboe?

09 Mar 2022

Seksspeeltjes bij mannen: een taboe?

De innovatieve seksspeeltjes voor vrouwen schieten uit de grond zoals paddenstoelen: van luchtdrukvibrators tot vaginaballetjes, je vindt ze allemaal. Websites bejubelen het seksuele genot van de clitoris, upperdare (in plaats van tupperware) avonden worden georganiseerd en steeds vaker wordt er onder vriendinnen openlijk over sekstoys gepraat. Maar hoe zit het bij die andere 50% van de bevolking in ons landje, de mannen? Zijn seksspeeltjes nog steeds een taboe bij mannen, en waarom?

Verschil mannen en vrouwen

Het eerste grote verschil tussen mannen en vrouwen, is dat jongens vaak vroeger hun eigen lichaam verkennen dan meisjes. Al in hun puberteit leren ze kennen wat ze fijn vinden en hoe ze kunnen masturberen, terwijl dat bij meisjes vaak later gebeurt. Masturbatie is bij meisjes ook nog steeds een groter taboe waardoor vrouwen pas als twintiger grenzen opzoeken (in een relatie of niet). Ten tweede is de anatomie ook gewoon anders: bij vrouwen kunnen speeltjes op verschillende plaatsen voor genot zorgen, terwijl bij mannen de focus eerder ligt op de ‘buitenkant’, de penis. Ten slotte, lijkt het zo dat er bij mannen een desinteresse is ten opzichte van seksspeeltjes, en dus kennen ze vaak de mogelijkheden ook niet. Zo is het gamma van een sexshop wel wat meer dan wat dildo’s, vibrators en bdsm speeltjes. De meeste sekstoys voor mannen zijn uitwendige toys die je penis extra kunnen stimuleren waardoor je masturbatie op een heel andere manier ervaart. Heel wat anders dus dan een gewone typische dildo, toch?

Wat kunnen seksspeeltjes bieden aan mannen?

Wanneer je graag grenzen opzoekt, zijn seksspeeltjes dé manier om dingen uit te proberen die je anders niet kan. Denk aan dubbele penetratie, een vibratiering rond de penis, oraal genot of een intense penis massage. Een online sexshop is ook heel discreet in hun verpakking en verkoop dus de stap om een seksspeeltje te kopen is zo ook veel minder groot. Zo kan je bij Pabo online een hele resem seksspeeltjes bestellen zoals het Tenga egg dat door het zuigend gevoel en stimulerende vibratie zorgt voor fantastische orale seks. Wat is nu er nu anders aan dan met je hand masturberen? Seksspeeltjes zoals de fleshlight zorgen met hun specifieke ribbels en mechanische zuigkracht, voor een gevoel dat je zelf moeilijk kan evenaren. Laagdrempelige sekstoys zijn er dus zeker, zoals de fleshlight of de vibrerende blowjob simulator, dus het enige dat je nog hoeft te doen is kiezen: voor welke sekstoy ga jij om op een andere manier te genieten van masturbatie?