Is jouw tuin al zomerproof?

19 Oct 2020

Is jouw tuin al zomerproof?

Het is eindelijk zover: de zon schijnt en het is de lente breekt door. Dat zorgt ervoor dat veel mensen zin krijgen in het gereed maken van hun tuinmeubilair en –aankleding, zodat de lange gezellige avondjes buiten eten en borrelen kunnen beginnen. Wij geven je wat tips voor het kiezen van het juiste tafelkleed voor de zomer:

Een tafelzeil vs. tafellaken

Tafellakens die voorzien zijn van coating zijn een beter alternatief voor het ‘tafelzeil’ van vroeger. Zo’n tafelzeil oogt immers vaak wat goedkoop. Een gecoat tafellaken daarentegen oogt juist chique in je tuin! Naast een gecoat tafellaken kun je vandaag de dag ook ander tafeltextiel zoals servetten en tafellopers bestellen die voorzien zijn van een teflon coatinglaag. Het voordeel van dit gecoaten tafeltextiel? Je ziet helemaal niet dat het gecoat is; het oogt precies zoals je linnen die je binnen gebruikt.

Wie een écht zomerse tuin wilt, bestel zijn of haar tafellaken (met coating) in kleuren als mango, azuur of zomers limoen. Of, wanneer je dat stijlvoller vindt, natuurlijk gewoon in wat natuurlijkere kleuren… In deze webshop vind je een uitgebreide collectie. Ook voor jou zit er ongetwijfeld wat bij!

Kleurgebruik van je tafelkleed

Het kleur tafelkleed dat je kiest voor jouw tuin, is vooral afhankelijk van je tuinmeubilair en de accessoires die je al in je tuin gebruikt. Heb je bijvoorbeeld een lekkere drukke tuin met veel speeltoestellen kleuren die de tuin al vrij druk doen ogen? Dan doe je er verstandig aan om een tafelkleed te bestellen dat die drukte vermindert, in plaats van verergert. In dat geval kun je het beste en pastelkleurig of zwart/wit tafelkleed kopen. Klik hier voor een webshop wat zo’n tafelkleed ongetwijfeld heeft.

Heb je een rustig ogende tuin? Met weinig accessoires en kleurdetails? Dan is het juist leuk om de tuin te voorzien van een zeer kleurig, fleurig tafelkleed. Denk aan een knalblauw, knalrood, knalgroen of fel gele tafelkleed.