Interessante auto’s voor werknemers

27 Sep 2022

Interessante auto’s voor werknemers

Heb je een job in de verkoop en krijg je van je baas een auto? Of misschien krijgt elke werknemer binnen jouw bedrijf wel een bedrijfswagen? Dat is geweldig, maar welke auto kies je? Het aanbod is immers zo groot. En kies je een elektrische wagen, een hybride auto of eentje die op benzine rijdt? In dit artikel vertellen we je welke wagens het interessants voor je zijn.

Veel kilometers

Rijd je veel kilometers, dan kies je best een auto die het aankan om veel te rijden en die niet te veel brandstof verbruikt. Kies dus voor een degelijke auto. Een Fiat 500 bijvoorbeeld is een prachtig autootje, maar niet geschikt voor lange afstanden en ook niet zo veilig op de autosnelweg. Het voelt al snel of je in een blikken doos zit tussen al die grote vrachtwagens. Duitse en Scandinavische merken staan voor degelijkheid. Een Duitse BMW of Zweedse Volvo is een uitstekende keuze. Volvo is een oerdegelijk merk dat erg functioneel is en vooral veilig. Zelfs na vele kilometers is je motor nog niet aan vervanging toe. De materialen waarmee Duitse auto’s worden gemaakt zijn zeer goed en dat merk je aan het beperkte onderhoud dat zo’n wagen nodig heeft. In aankoop zijn deze auto’s duurder, maar ze zijn het wel meer dan waard!

Verbruik

Vroeger werd gezegd dat je best een auto met een dieselmotor koopt als je veel kilometers moet afleggen. Vandaag zal je niet meer zo veel mensen diesel zien tanken in het tankstation, want een dieselauto is veel vervuilender dan een benzineauto. Kies voor een benzinewagen die niet te veel verbruikt, zoals een Volkswagen Up.

Elektrisch of hybride

Wil je graag je steentje bijdrage aan een propere planeet? Dan is een hybride of elektrische wagen een mooie keuze. Bij hybride rijdt je deels elektrisch en deels op brandstof. Een elektrische wagen stoot geen CO2 uit en is daardoor een erg schone wagen. Klein minpuntje: de oplaadpaal infrastructuur is in België en Nederland nog niet zo uitgebreid. Over tanken gesproken, ook met een tankkaart kan je als zelfstandige of werknemers perfect je auto opladen in het tankstation. Tankkaarten zijn er niet enkel voor benzine of diesel, maar ook om elektrisch te laden. Als dat niet handig is? Daarnaast raden we je aan om thuis een laadpaal te installeren. Als je thuis bent, kan je auto altijd opladen. Vraag even aan je werkgever zijn of er mogelijkheden zijn om deze laadpaal (deels) terug te betalen.