Horeca apparaten die niet te missen zijn in je restaurant

27 Jun 2021

Horeca apparaten die niet te missen zijn in je restaurant

Wil jij een horecazaak beginnen, dan zijn er een aantal zaken die voor hoge opstartkosten zorgen. Naast huur, licenties, vergunningen en marketing, is je lijst met keukenapparatuur een belangrijke kostenpost. Je koks hebben natuurlijk apparatuur nodig om eten op tafel te zetten. Maar welke horeca apparatuur is nou essentieel voor je horecazaak? Dit hangt van een aantal factoren af, namelijk wat voor soort eten je serveert en welke de service je aanbiedt. Hieronder kun je lezen welke horeca apparatuur belangrijk is voor jouw horecazaak. 

1. Ovens

Een oven is een belangrijk apparaat wat je nodig zal hebben in de keuken. Je hebt verschillende type ovens, dus het hangt af van het eten wat voor type oven je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld een bakkerij hebt, heb je waarschijnlijk een hele andere oven nodig dan een restaurant wat eten serveert. Je kunt met een aantal factoren rekening houden als je een oven aanschaft voor je horecazaak. Een van de factoren is ruimte, hoeveel ruimte heb je in de keuken. Als je weinig ruimte beschikbaar hebt, kan je het beste voor kleinere oven gaan. 

2. Fornuizen

Nadat je eerst een oven hebt uitgezocht, is het nu tijd om een fornuis uit te kiezen. Een fornuis is een belangrijk onderdeel van de keuken. Je kunt kiezen voor een gasfornuis, deze staat bekend om temperatuurregeling. Bij een gasfornuis heb je ook veel meer controle over het fornuis dan bij een elektrisch fornuis. Ook wanneer er een stroomstoring is, blijven gasfornuizen gewoon werken. 

3. Vriezers en koelkasten

Niet elke dag worden er boodschappen gebracht, het is daarom belangrijk om te investeren in goede vriezers en koelkasten. Heb je een groot restaurant dan is het handig om een grote koelkast te nemen, het liefst een inloopkoelkast. Een inloopkoelkast is veilig en handig te gebruiken als voedsel opslag. Door de grote ruimte kun je genoeg eten opslaan. 

4. Ijsmachine

In de hete zomer wil je natuurlijk je gasten voorzien van een glas koud water, dan kan je hiervoor een ijsmachine goed gebruiken. Het is belangrijk dat je een goede ijsmachine hebt, die constant ijsblokjes maakt. Veel mensen vinden het in de zomer ook lekker om ijsblokjes bij de wijn te doen. Het is dan handig om een ijsblokjesmachine kopen, dan ben je voorbereid op de hete zomers. 

5. Koffieapparaat

Een koffieapparaat is heel belangrijk voor je horecazaak. Je wilt natuurlijk je klanten kunnen voorzien van een heerlijk bakje koffie na het eten. Afhankelijk van de grootte van je horecazaak kun je kiezen voor een halfautomaat met twee of drie groepen. Je kunt ook kiezen voor een espressomachine voor de horeca, hiermee kun je alleen maar espresso’s maken. Maar daarnaast heb je dan nog wel een andere koffieautomaat nodig, om normale kopjes koffie mee te maken.