Hoe je je vrienden laat smullen

28 Mar 2022

Hoe je je vrienden laat smullen

Je wilt binnenkort je vrienden bij je thuis uitnodigen, maar je hebt nog geen idee wat je voor hen zal koken. Eén ding is zeker: je wilt dat je vrienden van je eten smullen. Ben je dus op zoek naar wat handige inspiratie om van jouw eetruimte the place to be te maken, dan ben je hier aan het goede adres.

Om je vingertjes van af te likken

Je vrienden met memorabel eten verwennen is geen makkie, daarom moet je veel aandacht schenken aan de kwaliteit van je eten. Een klassieker die bijna iedereen de vingers doet aflikken? Kwaliteitsvolle spareribs, of ribbetjes in de volksmond. Gezellig genieten in de eetkamer binnen of op je zonnige terras? Nu het weer stilaan mooier en mooier wordt, kan je je ribbetjes zelfs grillen op de barbecue. Zo veel mogelijkheden voor een warme sfeer en een heerlijk resultaat. Vegetarische alternatieven zijn er natuurlijk ook. De pikante pasta arrabiata is ook een van de vele heerlijke vegetarische klassiekers. Een andere Italiaanse optie is lekkere risotto of de heerlijke veganistische variant: risottokroketjes. Gebruik gerust ook je vrienden als inspiratiebron en vraag ze naar hun persoonlijke suggesties. Zo weet je immers meteen wat ze van je verwachten en ben je zeker dat ze hun bordje bij jouw thuis ook zeker tot het laatste kruimeltje zullen leegeten. Want dat is wat je wilt natuurlijk.

Exotische keuken

Eens zin in iets anders dan Europese keuken? Dan moet je zeker wagyu uitproberen. Dit vlees is afkomstig van de Japanse koe. ‘Wa’ betekent namelijk Japan en ‘Gyu’… je raadt het al: koe! Wagyu beef wordt geroemd om de niet te overtreffen marmering en het uitmuntende intramusculaire vet. Zijdezacht, maar boordevol smaak. Dit is iets wat iedereen eens geproefd moet hebben, je vrienden dus ook! Je kan er ook voor kiezen om een groot stuk onder elkaar te verdelen. Er is toch niets fijner dan effectief samen eten? Zo kom je de exotische eetcultuur trouwens nog meer na. Combineer dit met een gezond rijstgerechtje of quinoa en sappige groentjes. Vegetariër of niet, ook falafel klinkt naar meer. Deze overheerlijke, gefrituurde, Arabische balletjes bestaan uit gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Naast falafel zijn er nog genoeg andere sensationele vleesvervangers zoals tofu en seitan. Wil je eerder de Afrikaanse keuken aanbieden, dan spreekt Surinaamse Losie Foroe (gegrilde kip) jou misschien wel aan. Of de Zuid-Amerikaanse simpele, maar exquisiete soep: ajiaco. Volg goed je recepten op en let zoals afgesproken op de kwaliteit. Zo ben je zeker dat je vrienden met een tevreden buikje terug naar huis zullen keren.