Happiness is homemade: creatief met keukendesign

27 Sep 2022

Happiness is homemade: creatief met keukendesign

Je keuken, dat is een plek voor creativiteit. Een plek waar de liefde voor elkaar en voor lekker eten samensmelten. Tegenwoordig hoeft een keuken die past bij jouw persoonlijkheid geen fortuin te kosten, al kan je er behoorlijk ver in gaan.

Bestaand design met een twist

Anno 2022 vind je keukens in heel wat stijlen en maten. Keuze te over, maar dat betekent niet dat jouw keuken daarom inwisselbaar is. Wist je dat je aan een bestaand ontwerp bijna altijd een persoonlijke toets kan geven, zonder dat dit je veel extra kost? 

Heel wat interieurarchitecten staan klaar om het basisontwerp bij te schaven volgens de wensen van de klant. De kunst van een mooi en functioneel ontwerp zit immers in de details. Daar besteden keukenbouwers dan ook steeds meer aandacht aan. Want eerlijk: de keuken is meer dan een plek om te koken. Het is vandaag een centrale ontmoetingsplek, die perfect aansluit bij de rest van je interieur. 

Van de precieze vorm van je keuken over het bouwmateriaal tot de kleur en de handgrepen: met eigenzinnige details zet je het ontwerp naar je hand. Zo past de keuken helemaal in jouw kookkunsten en interieur. Wil je een keuken kopen, informeer je dan eerst goed over de mogelijkheden. Hoe beter je op voorhand weet welke stijl, toestellen en afwerking je wenst, hoe beter jouw keuken wordt verfijnd naar je wensen. Daarbij staat de combinatie van stijl, praktische organisatie en gebruikscomfort altijd centraal.  

Persoonlijk en 100% op maat

Mag het wat meer zijn? Dan kan je kiezen voor een keuken op maat. Zo neem je volledige creatieve vrijheid in de opbouw, kleur, vorm en materialen. Het is niet alleen de manier om ook een eigenzinnig interieur door te trekken naar je keuken, je optimaliseert ook je beleving, gebruiksgemak en de esthetische afwerking tot in de puntjes. Denk: een uniek ontwerp, gericht op jouw beleving, met innovatieve afwerking die het koken makkelijker en aangenamer maakt.

Elke keukenadviseur kan met jou een 3D-ontwerp uittekenen, of je kan het zelf doen en je ontwerp laten finetunen in overleg met een interieurarchitect. Minimalistisch, rustiek, nostalgisch of net technologisch en modern: alles kan, binnen de mogelijkheden van jouw budget.

Slim stappenplan

Of je nu kiest voor een aangepast, bestaand ontwerp of een keuken op maat: een goede voorbereiding is cruciaal. Neem de tijd om voldoende inspiratie op te doen, bepaal je budget en kies duidelijke prioriteiten. Extra tip: schets ook al een beeld van de afmetingen van de ruimte waarin de keuken komt. Zo krijg je een meer realistisch beeld van de mogelijkheden. Ben je nog onzeker? Bezoek dan eens een toonzaal en bespreek er je vragen met vakmensen. Zij helpen je met plezier weer een stapje dichter bij jouw droomkeuken.