Gouden tips om je beter te voelen na je bevalling

01 Sep 2022

Gouden tips om je beter te voelen na je bevalling

De periode na een bevalling is niet altijd rooskleurig. Je lichaam moet zich volledig herstellen, je voelt je uitgeput en je bent eventjes overweldigd door de intense verandering. Gelukkig zal je je gauw terug beter voelen in je vel. Wij geven je enkele tips om je op weg te helpen.

Rust, rust en nog eens rust

Rust is het allerbelangrijkste na een bevalling. Je lichaam heeft zowel fysiek als mentaal iets hevig ondergaan, en heeft tijd nodig om te herstellen. Het is om die reden geen enkel probleem als je de komende weken wat tijd voor jezelf neemt. Zo kan je de prachtige geboortekaartjes van je meisje met wat vertraging rondsturen, je huishoudelijke taken door je partner of ouders laten uitvoeren, en even op adem komen. Eens je je beter begint te voelen is het belangrijk dat je geleidelijk aan terug je oude gewoontes opneemt, en niet meteen van stapel loopt. Pak voor alles je tijd.

Verwen jezelf

Nooit eerder heb je het zo hard verdiend om jezelf te verwennen. Nu is het de moment om even de dingen te doen waar je je goed bij voelt. Denk aan een shopping spree, uitgebreid gaan eten in je favoriet restaurant en afspreken met de vriendinnen. Je moet jezelf verwennen, maar ook laten verwennen. Vraag aan je partner om een romantische maaltijd te koken, een gezellige filmavond in elkaar te steken en je te masseren wanneer je maar wilt.

Kom voldoende buiten

Eens je gerust hebt is het belangrijk om voldoende buitenlucht op te snuiven en zonlicht op te nemen. Het is bewezen dat vitamine D ervoor zorgt dat je je mentaal beter gaat voelen, aangezien het de aanmaak van serotonine, het gelukshormoon in onze hersenen bevordert. Verder is een goede wandeling of fietstocht maken ook aangeraden, aangezien je zo beetje bij beetje je fysiek verder terug opbouwt. 

Houd je bezig met leuke projectjes

Het kan je ook veel deugd doen om je thuis bezig te houden met leuke, creatieve projectjes. Zo kan je misschien de kinderkamer verder inrichten? Denk aan gezellige lampjes, een mooi plekje voor de geboortekaartjes, een nieuw meubeltje, … Leef je volledig uit en maak het jouw project. Je zal al gauw merken dat je hier veel voldoening uit krijgt en je binnen de kortste keren beter zal voelen!