Een kamer over? Maak er een gastenkamer van!

18 Mar 2022

Een kamer over? Maak er een gastenkamer van!

Met een gastenkamer in huis heb je altijd plek voor een logé of een onverwachte gast die graag blijft slapen. Vrienden die blijven eten kunnen daarna gezellig blijven logeren in plaats van naar huis te rijden, en wanneer je kinderen of kleinkinderen hebt, is er altijd ruimte om ze te slapen te leggen als dat nodig is. Een gastenkamer brengt leven in huis. Maar hoe maak je een goede gastenkamer? 

Een gastenkamer heeft eigenlijk niet veel meer nodig dan een gewone slaapkamer. Een goed bed en nachttafels met sfeerlampjes vormen al een goede basis. Een commode waar gasten wat spullen kunnen opbergen, of zelfs een klein tafeltje waaraan je gasten kunnen zitten, maken het geheel af. 

Wastafels en douches

Een gastenkamer wordt helemaal comfortabel wanneer je gasten de kans hebben om zich ook op te frissen. Vroeger was het de gewoonte om niet alleen in de badkamer een wastafel te hebben, maar ook in de slaapkamer. In heel wat oude herenhuizen is dat nog steeds het geval. Dit idee kan je dus ook gebruiken voor de gastenkamer, om de privacy te vergroten.

Als je niet bang bent van een kleine verbouwing, kan je zelfs van de gelegenheid gebruik maken en een douche installeren in je gastenkamer. Er is niets zo zalig als een regendouche na een lange dag. 

Zachte lakens en verse bloemen

Een gastenkamer is een kamer die enkel gebruikt zal worden wanneer er gasten zijn. Je kan de kamer dus gewoon afsluiten wanneer er geen gasten zijn, en je hoeft ze maar even op te frissen zodra er iemand komt logeren. 

Dek het bed op met frisse lakens, stof de meubels af en knip de schemerlampjes aan. Komt er iemand logeren die erg veel voor je betekent? Dan kan je je genegenheid tonen met een boeketje bloemen in een mooie vaas of een schaaltje versgebakken koekjes of heerlijke chocolaatjes. 

Een kamer op maat van je gasten

Heb je een jong gezin en nodigen je kinderen graag vriendjes uit, of heb je een rits jonge kleinkinderen? Dan is een speelse gastenkamer voor kleine logés belangrijker dan een elegante kamer voor volwassenen. Een stapelbed neemt minder ruimte in dan een dubbel bed en is beter geschikt voor kinderen. Vrolijke kleuren op de muren en een prikbord voor zelfgemaakte kleutertekeningen maken het geheel af. Zo hebben de kinderen een ruimte voor zichzelf waar ze lekker kunnen spelen en knutselen zonder dat jij je zorgen moet maken dat de woonkamer er rommelig bij ligt. Als dat niet fijn is!