Deze fouten maakt iedereen bij de voorbereiding van een communie- of lentefeest
21 Feb 2022
Het klinkt misschien wat negatief, maar bij een feest kan er vanalles misgaan. Dit betekent natuurlijk dat je niet heerlijk kan genieten, een zalige dag kan hebben en stressloos de dag door kan gaan. Integendeel, een gewaarschuwd man (of vrouw) is er twee waard, weet je wel?
De feestelijke outfit
Je wil natuurlijk dat je zoon of dochter straalt op zijn of haar communiefeest. Daarom doe je er alles aan om een mooie outfit te shoppen vooraf. Vaak is het een veel te dure blazer en een zeer nette broek of een kanten kleedje. Na de (plechtige) viering willen de kinderen natuurlijk direct gaan spelen. De blazer gaat uit en wordt ergens in een hoekje gegooid. Na een half uur komt je kind terug met plekken op zijn broek van in het gras te spelen. Die krijg je er waarschijnlijk nooit meer uit in de was. Onze tip voor jullie: neem een reserve outfit mee voor later. Of kies gewoon een leuke outfit die wel tegen een stootje kan (dus geen wit ?) zodat je kind echt kind kan zijn en zich een hele dag kan amuseren!
Veel te veel eten voorzien
Natuurlijk wil je niet dat je gasten met honger naar huis gaan, maar iedereen kent het probleem wel. Je hebt 100 gasten uitgenodigd, maar je weet niet hoeveel mensen er uiteindelijk aanwezig zullen zijn op je feest. Je bestelt dus eten voor alle genodigden. Uiteindelijk zijn er maar 80 gasten aanwezig. Iedereen eet altijd minder dan er op voorhand ingeschat wordt, zeker wanneer je werkt met een buffet. Wil je vermijden dat je nog wekenlang de overschotjes moet opeten? Vraag dan aan je gasten om op voorhand te laten weten of ze al dan niet op je feest aanwezig zullen zijn. Je kan perfect zelf de communiekaartjes maken online, voeg er onderaan een zinnetje aan toe waarin je vraagt om te laten weten of je gasten komen of niet. Houd hier een duidelijke lijst van bij, dan kan je beter inschatten hoeveel eten je moet kopen. En wil je het toch wat losser houden? Voorzie wat bewaardozen en geef de gasten heerlijke overschotjes mee naar huis.
Foute informatie
Last but not least: neem je tijd wanneer je neerzit om de kaartjes te maken voor het lentefeest of communiefeest. Het is zo zonde dat er een kleine typfout in de prachtige kaartjes sluipt. En het is namelijk niet de eerste keer dat de datum fout staat op de uitnodiging, of er ‘zaterdag’ in plaats van ‘zondag’ staat. Neem daarom je tijd voor de uitnodigingen en kaartjes, en bestel eventueel een drukproef zodat je ze kan nalezen.
Nu alle fouten uit de weg zijn en je die zeker niet zal maken, rest er nog maar één ding: genieten van het zalig lente- of communiefeest!