De voordelen van rolgordijnen op maat

18 Mar 2022

De voordelen van rolgordijnen op maat

Wanneer je op zoek bent naar de juiste raambekleding voor je woning, gaat de keuze vaak tussen vitrage of rolgordijnen. Rolgordijnen hebben wat ons betreft enkele belangrijke troeven: Ze bieden bijvoorbeeld uitzonderlijke licht- en privacyopties en zijn gemakkelijk schoon te maken in vergelijking met andere jaloezieën. Ze zijn bovendien stijlvol, gebruiksvriendelijk, en worden geleverd met veiligheidsmechanismen voor kinderen. We overlopen even de belangrijkste voordelen van op maat gemaakte rolgordijnen.

1. Aangepaste pasvorm

Rolgordijnen op maat zijn ontworpen om exact aan te sluiten op de afmetingen van je raamkozijn. De pasvorm past dus naadloos binnen of buiten de raamuitsparing. Het resultaat is een strakke en verfijnde uitstraling zonder dat er blinde lamellen of stoffen uit het raamkozijn tevoorschijn komen. Rolgordijnen op maat gebruiken doen ook uitstekend dienst voor ongebruikelijk gevormde ramen.

2. Regisseer jouw privacy en lichtinval

Custom made rolgordijnen zijn ideaal voor het regelen van de hoeveelheid licht die door ramen naar binnen valt en dus ook voor het beschermen van jouw privacy. Met name verduisterende rolgordijnen zijn bovendien extra handig wanneer je maximale privacy wilt. Ideaal voor kinderdagverblijven en slaapkamers, omdat een donkere omgeving een betere nachtrust bevordert. Ook in kantoren en klaslokalen, waar je schaduwen op schermen wilt verminderen, is dit een zeer goede oplossing.

3. Makkelijk te reinigen

Rolgordijnen op maat zijn ongelooflijk eenvoudig schoon te maken, in tegenstelling tot vitrage. Het enige dat ze nodig hebben, is elke week even snel stofzuigen met een meubelborstel. Je kan het stof van het rolgordijn ook ter plaatse reinigen met water en zeep om vlekken of ophoping van vuil en roet te verwijderen. Het mooie is dat je zelfs geen afzonderlijke lamellen hoeft af te vegen!

4. Veilig voor kinderen en huisdieren

Rolgordijnen op maat zijn ook voorzien van veiligheidsmechanismen om kinderen en huisdieren te beschermen tegen verstikkingsgevaar. De meeste jaloezieën van goede kwaliteit hebben kortere koordmechanismen, waardoor koorden, touwen of bungelende mechanismen hoog boven het bereik van kinderen en huisdieren blijven. 

5. Stijlvol

Rolgordijnen op maat zijn een geweldige manier om wat extra elan aan je huis toe te voegen. Vaak denken we aan vazen, vloerkleden, schilderijen of designobjecten als de beste manier om onze favoriete ruimtes op te waarderen. Het toevoegen van raambekleding is echter één van de snelste manieren om de beleving in een binnenruimte te veranderen.