De beste crèmes voor in de winter!

12 Nov 2020

De beste crèmes voor in de winter!

De winter komt eraan en dat betekent koude wind en nattigheid. Je huid is dan extra kwetsbaar voor deze weersomstandigheden. Je kent het gevoel wel van een trekkerige huid en een rode neus. Om de winter goed en verzorgd door te komen is het belangrijk dat je wat extra aandacht geeft aan je huid. Zeker als je een gevoelige huid hebt is het heel belangrijk om dit goed te verzorgen. Nu zijn er ontzettend veel cremetjes op de markt van verschillende merken. Maar in dit artikel helpen wij jou om de beste crème te vinden voor in de winter en die goed bij jouw huid past. 

Crème voor alle huidtypes

Het is lastig om in te schatten welke huidtype je hebt. Er zijn 5 verschillende huidtypes die je kunt hebben: normaal, gecombineerd, vet, droog en gevoelig. Bij een normale huidtype is je huid glad en egaal, je moet het dan nog steeds wel goed blijven verzorgen. Bij een gecombineerde huid heb je vaak last van een glimmend voorhoofd en droge wangen. Een vette huidtype wordt vaak gekenmerkt met een glimmende huid en last van puistjes. De droge huid heeft extra verzorging en hydratatie nodig, om genoeg vocht in de huid te brengen. Bij een gevoelige huid kan je niet alle cremetjes gebruiken, het is belangrijk om hierbij eerst de producten op je hand te testen om te kijken hoe je hierop reageert. Voor deze 5 verschillende huidtypes heeft Clinique een perfecte crème, om zo genoeg vocht in de huid te brengen. De Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate, is een watergel boordevol antioxidanten geeft de huid direct een intense vochtboost. Perfect voor elke huidtype een musthave voor in de winter. 

Last van een huid met allergieën

Heb jij vaak last van een huid die erg gevoelig is en krijg je snel een allergische reactie. Dan is het lichaamsverzorgings merk La Roche Posay wel iets voor jou. Zij richten zich voornamelijk op de gevoelige huid. Zij hebben een lijn ontwikkeld die Lipikar heet, deze lijn is speciaal ontwikkeld voor mensen met een zeer gevoelige droge huid met neiging tot eczeem. Deze speciale lijn wordt aanbevolen door veel dermatologen. De hoofdingrediënten van deze lijn zijn voornamelijk: sheaboter, niacinamide en aqua posae filiformis. Sheaboter is het hoofdingrediënt en zorgt voor het versterken van de huid. Niacinamide verlicht voornamelijk de jeukende gevoel. Aqua posae filiformis zorgt voornamelijk dat de droogheid van de huid niet erger wordt. Deze lijn is erg uitgebreid en je kunt alle soorten producten kopen van deze lijn, denk hierbij aan reinigingsgel en crèmes. Ze hebben ook handcrèmes gemaakt voor wanneer je deze klachten niet je gezicht hebt, maar op je handen. Wanneer je last hebt van deze klachten, kan ik je zeker de lotion voor gezicht en lichaam aanraden van de lijn Lipikar. En wees extra lief voor je huid nu de winter eraan komt.