Bloeddrukmeter kopen?

17 Oct 2020

Bloeddrukmeter kopen?

Een bloeddrukmeter in huis is tegenwoordig normaal

Net zoals we graag ons gewicht, BMI, vetpercentage en spiermassa willen weten, willen we weten hoe hoog onze bloeddruk is. Sinds de invoering van de redelijk betaalbare en handzame bloeddrukmeters is het voor de gemiddelde consument bijzonder gemakkelijk om de eigen bloeddruk te meten. We onderscheiden hierbij 2 soorten bloeddrukmeters: de bovenarm- en de polsbloeddrukmeter. Beide meters zijn handzaam en compact en sommigen zijn zelfs geschikt om mee te nemen op reis. Altijd handig, als je hartpatiënt bent, bijvoorbeeld.

Bloeddruk meten

De bloeddrukmeters werken met een zogenaamde manchet. Deze wordt ofwel aan de bovenarm ofwel aan de pols bevestigd en opgepompt. Met een simpele druk op de knop berekent de bloeddrukmeter (semi)automatisch uw bloeddruk. Een polsbloeddrukmeter heeft als nadeel dat deze zeer gevoelig voor beweging is. Stilzitten is dan ook het devies als u deze meters gebruikt. Voor kinderen worden deze bloeddrukmeters dan ook vrijwel niet gebruikt. Ook de positie van het manchet is van belang bij een polsbloeddrukmeter. Het mag het uitstekende polsbeen beslist niet bedekken.

Aanschaf bloeddrukmeter

Polsbloeddrukmeters zijn over het algemeen goedkoper en iets minder accuraat. Het is niet voor niets dat de medische stand uitsluitend met bovenarmbloeddrukmeters werkt. Echter voor huis- tuin- en keukengebruik is een polsbloeddrukmeter een prima alternatief. Overleg wel eerst even met uw huisarts of specialist voordat u een bloeddrukmeter aanschaft.

Waar koop ik een bloeddrukmeter?

Ik raadt u aan om geen bloeddrukmeter kopen bij grote discount-winkels. Vaak zijn dat afgekeurde partijen of ze voldoen nog maar net aan de standaard. Het gaat hier tenslotte wel om uw gezondheid. Bij bloeddrukmeter-zaak.nl voldoen alle bloeddrukmeters aan de Europese normen en wetgeving. Tevens is de klantenservice op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Mocht u een vraag hebben, bel of mail gerust. Zij staan u deskundig en vriendelijk te woord.