5 tips voor een heerlijke brunch

01 Sep 2022

5 tips voor een heerlijke brunch

Niets leuker dan genieten van een uitgebreide brunch op je terras of in je zonnige tuin. Instant vakantiegevoel. Heb je zin om zo’n heerlijke brunch te organiseren voor je vrienden of familie?  Zeker doen! Lees verder voor nuttige tips & tricks om zonder stress een heerlijk ontbijt in je tuin te serveren.  

Buffet

Een brunch staat synoniem voor keuzestress. Alles ziet er zo lekker uit en je wil alles zo graag eens proeven. Dus hou daar rekening mee als je zelf de brunch organiseert. Een tip: maak de porties niet te groot zodat iedereen ook effectief alles waar hij of zij zin in heeft, kan proeven. Bovendien bespaar je jezelf zo ook een hoop werk. Je hoeft niet heel de tijd heen en weer te lopen, want je gasten bedienen zichzelf als ze nog iets willen verorberen. Zo kan jij ook optimaal genieten! 

Variatie 

Een buffet geeft je ook de mogelijkheid om uiteenlopende gerechten te serveren. Dat kan gaan van heerlijke boterkoeken tot zelfgemaakt speltbrood en warme appeltaart. Het leuke aan een brunch is dat je ook veel aandacht mag besteden aan hartige alternatieven. Zalm, eieren met spek, heerlijke guacamole. Loopt het water je ook al in de mond? Als er ook kinderen zijn, zorg je best dat je ook de klassiekers zoals sandwiches en nutella in huis hebt. Dan scoor je sowieso. En vergeet tenslotte niet om rekening te houden met intoleranties en allergieën. Informeer op voorhand goed bij je gasten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Chef-koks

Vind je het niet evident om al die gerechten zomaar op tafel te toveren? Doe dan een beroep op professionele chef-koks. Laat je verleiden door de heerlijke én gezonde receptjes van Karola’s Kitchen bijvoorbeeld. Onze favorieten zijn haar courgettepannenkoekjes en bananenbrood. Ook de recepten van Sandra Bekkari zijn een absolute aanrader. Haar vanillewafels met vers fruit mogen niet ontbreken op je brunch. Met een Frifri wafelijzer is dat een fluitje van een cent.  

Drank

Hoewel de heerlijke gerechten vaak de show stelen, kunnen lekkere drankjes ook een meerwaarde bieden. Gewone koffie is een must, maar ook alternatieven zoals cappuccino, latte en ijskoffies zullen ongetwijfeld succes hebben. Als je de brunch een extra feestelijke touch wil geven, kan je ook mimosa, oftewel cava met fruitsap, voorzien.

Vraag hulp 

En dan misschien wel de belangrijkste tip, durf hulp vragen. Het is niet alleen aangenamer als je met een paar vrienden of vriendinnen de voorbereidingen treft, je zal jezelf écht een pak werk besparen. Ook voor de afwas kan je misschien best een Chinese vrijwilliger inschakelen. Geniet ervan!