5 redenen om te gaan boksen

03 Sep 2021

5 redenen om te gaan boksen

Als je fitnesst in de sportschool, merk je al snel dat je dezelfde oefeningen gaat doen. Je kent en houdt van deze routine, maar misschien is het wel slim om wat variatie in deze routine te brengen. Het ligt er natuurlijk maar net aan wat je doel is tijdens het sporten. Maar als je sport om je fitheid te verbeteren zou ik je aanraden om te gaan boksen. Je kunt tegenwoordig bij veel sportscholen ook groepslessen volgen, en vaak zit daar boksen ook tussen. Hierdoor hoef je geen extra abonnement af te sluiten bij een andere sportschool of een boksschool. Hieronder kan je vijf  redenen lezen waarom jij vandaag nog moet beginnen met boksen. 

1. Full body workout

Een groot voordeel van boksen is dat je een full body workout doet. Doordat je met je hele lichaam continu aan het bewegen bent, krijg je een verhoogde kracht en cardio. Maar ook wordt je balans beter, coördinatie en reactievermogen. Het is een complete workout, waardoor je eigenlijk alles traint. Daarnaast kun je ook bokszakken kopen voor thuis, dan kan je thuis verder trainen. Bij Sepai Sports hebben ze een groot assortiment in boks spullen. 

2. Verhoogd je conditie

Bij de meeste cardio oefeningen leg je veel focus op je onderlichaam, maar je bovenlichaam moet je ook trainen. Hiervoor is boksen de ideale manier. Met boksen train je ook voornamelijk je buikspieren, maar ook je armen. Je armen en heupen zijn continu in beweging, hiermee verbrand je veel calorieën. 

3. Verbrand calorieën

Bij boksen is er veel energie nodig, dit wordt gevolgd door een korte herstelperiode. Boksen is daarom eigenlijk een hoge-intensiteit intervaltraining met bokshandschoenen aan. Je lichaam heeft meer energie nodig dan dat er eigenlijk beschikbaar is, daarom trekt het de zuurstof uit je spieren. Je verbrandt hierdoor veel calorieën op een hoog tempo. 

4. Natuurlijke bewegingen

Wanneer je een kantoorbaan hebt, komt het vaak voor dat je last krijgt van je rug en schouders. Het is dan belangrijk dat je buiten je kantooruren veel beweegt. Je kunt daarom het beste beginnen met  boksen. Bij boksen maak je natuurlijke bewegingen en je hoeft namelijk bij deze sport niet zware gewichten te tillen. Het is voornamelijk op snelheid gebaseerd, je moet de oefeningen snel uitvoeren.

5. Makkelijk thuis te oefenen

Het is verstandig om eerste lessen te volgen onder begeleiding van een professional. Een trainer leert je de basis van boksen en helpt met het ontwikkelen van je skills en motivatie om door te zetten. Boksen is namelijk geen makkelijke sport, en je zal vast wel eens een paar harde stoten kunnen verwachten. Nadat je de basics hebt geleerd van het boksen kun je thuis aan de slag met oefenen.