5 originele voorjaarsactiviteiten

22 Mar 2022

5 originele voorjaarsactiviteiten

Eindelijk, de zon is daar! Kriebelt het bij jou dan ook om naar buiten te trekken en volop te genieten van het mooie weer? Heb je niet altijd inspiratie? Geen paniek! We lijsten de leukste activiteiten voor je op. Ideaal voor jezelf, in groep, of als cadeau! 

Dol op hoogtes? 

Als hoogtes je niet afschrikken, waag je dan zeker eens aan een van de adembenemende ballonvaarten in België. Een ballonvaart boven Sint-Niklaas, of een andere leuke stad, is een absolute aanrader. Er kunnen tot tien personen in de mand, dus deze activiteit is ideaal voor een dagje uit met familie of vrienden. En misschien ook wel een originele activiteit voor de volgende vrijgezellen in je vriendenkring? 

Sportieve uitdaging 

Hou je van een uitdaging en ben je sportief aangelegd? Schrijf je dan in voor een van de voorjaarsklassiekers. De Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen is, hebben we van horen zeggen, een onvergetelijke ervaring. Zijn jouw fietsbenen nog niet klaar voor meer dan 200km? Dan kan je ook een van de kortere lussen fietsen. Het blijft sowieso een speciaal gevoel om in de voetstappen van je idolen te rijden. Je vrienden en familie zullen hoe dan ook onder de indruk zijn. 

Waterrat

Ben je een echte waterrat?  Ga dan kajakken! België heeft heel wat te bieden op dat vlak. Je kan voor de typische afvaart van de Lesse gaan, goed voor 21km vaarplezier. Of probeer eens iets helemaal anders en ontdek de binnenstad van Gent vanop het water. Je kan op verschillende locaties een kajak huren en via verschillende parcours de stad ontdekken. Een ideale combinatie van sport en cultuur, een absolute must do! 

Samen op de moto 

Als je graag wil genieten van een mooi landschap en ondertussen wat adrenaline door je lijf wil voelen, kan je eens een Vespa-rit overwegen. De omgeving van de Vlaamse Ardennen of de voerstreek zijn het ideale decor. Vergeet ook niet om af en toe te stoppen, te genieten van een fris drankje op een zonnig terras en de bijhorende foto’s te nemen.  

Wandelen tussen de kunstwerken   

Hou je eerder van rust dan van adrenaline? Dan is het Middelheimmuseum in Antwerpen ongetwijfeld iets voor jou! Kuier door de schitterende verzameling beeldende kunst in het mooie stadspark. Je vindt er werk van hoogvliegers zoals Auguste Rodin, Panamarenko en Ai Weiwei. Bovendien is de toegang ook nog eens volledig gratis. Een ideale manier om je gezin op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met kunst. 

Heb je het moeilijk om te kiezen? Combineer dan bovenstaande opties, zoals een ballonvlucht en daarna nog een wandeling en terrasje in een van onze prachtige steden, en maak er een leuk weekendje weg van!