Zilvervisjes bestrijden

19 Oct 2020

Zilvervisjes bestrijden

Heeft u last van grijze langwerpige insecten in huis? Dan heeft u waarschijnlijk last van zilvervisjes. Dit zijn vervelende kleine insecten die zich vooral op vochtige plekken bevinden. U kunt zilvervisjes bestrijden door de luchtvochtigheid in uw woning omlaag te brengen. Zilvervisjes kunnen namelijk niet leven in een omgeving met een luchtvochtigheid van minder dan 50%. U kunt de luchtvochtigheid naar beneden brengen door veel te ventileren. Het is hierbij belangrijk om meubels en andere spullen los van de wand te plaatsen. Hierdoor kan de tocht ook achter de meubels door en blijven er geen vochtige plekken over. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van vochtvreters. Dit zijn producten die speciaal ontworpen zijn om vocht te ontrekken en de luchtvochtigheid naar beneden te brengen.

Verder kunt u gebruik maken van sprays en lokdoosjes. Speciale zilvervisjes spray kun tu gebruiken om gaten en kieren in te spuiten. Zo pakt u ook de onzichtbare zilvervisjes aan. Met het lokdoosje kunt u de zichtbare zilvervisjes gemakkelijk vangen. Huis, tuin en keuken oplossingen werken vaak niet goed, gezien zij de oorzaak van het probleem niet aanpakken. U vangt wel de zilvervisjes, net zoals met het lokdoosje, maar u pakt niet de zilvervisjes aan die in de muren en isolatie zitten. Op deze manier zullen de beestjes gewoon weer terug komen en bent u weer terug bij af. Zilvervisjes bestrijden kan dus goed, maar u moet weten wat u wel en niet moet doen.

Er zijn overigens insecten die lijken op zilvervisjes. Dit zijn vaak papiervisjes. Papiervisjes dienen op een andere manier bestreden te worden dan zilvervisjes!