Zijn er nadelen verbonden aan het dragen van steunkousen?

19 Oct 2020

Zijn er nadelen verbonden aan het dragen van steunkousen?

Steeds meer mensen krijgen te maken met lichamelijke aandoeningen die de kwaliteit en uitstraling van hun huid niet ten goede komen. Vaak zijn deze kwaaltjes ook niet zomaar op te lossen, maar in het geval van vochtophoping is dat bijvoorbeeld wel het geval. Door gebruik te maken van een steunkous wordt het mogelijk gemaakt om het probleem meteen op een efficiënte manier aan te pakken. Hoewel het dragen van dergelijke kousen natuurlijk niet altijd even leuk is zorgt het er wel voor dat de huid zich snel kan herstellen en dat het probleem in de kern wordt aangepakt. Steunkousen kopen is tegenwoordig op verschillende manieren mogelijk. Uiteraard moeten deze aangemeten worden, maar daarnaast zijn ze reeds verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat ze toch een beetje aansluiten op de stijl en de verwachtingen van mensen. Er zijn echter niet alleen voordelen verbonden aan het dragen van steunkousen. Gaat u steunkousen bestellen? Lees dan zeker ook eens dit artikel over de nadelen van steunkousen.

Draagcomfort

De druk die steunkousen geeft op de weefsels zorgt er voor dat het bloed op een correcte manier onze benen richting het hart kan verlaten. Laat het nu echter die druk zijn en dan natuurlijk vooral de manier waarop die druk tot stand wordt gebracht die er voor zorgt dat het draagcomfort van dergelijke kousen niet als optimaal wordt ervaren. Het spreekt voor zich dat ze helemaal anders aanvoelen dan gewone kousen doen en daarnaast zijn ze ook veel langer waardoor de drager er van min of meer wordt beperkt op vlak van bewegingsvrijheid. Veel mensen, vooral mannen voelen zich ook niet echt goed in steunkousen omdat ze zich er voor schamen. Uiteraard is dat nergens voor nodig, maar kunnen we dit wel begrijpen. Hoe dan ook, steunkousen hoeft u doorgaans niet heel uw leven te dragen. Enkele maanden tot een jaar kan reeds voldoende zijn om uw problemen definitief op te lossen.

Beperkte terugbetaling

Ook het financiële aspect kan voor veel mensen een nadeel zijn. Steunkousen bestellen kost niet zoveel geld, maar toch. Indien u een steunkous op doktersadvies kreeg voorgeschreven, dan kunt u met het attest wel naar uw zorgverzekeraar stappen. Steunkousen worden één keer per twaalf tot veertien maanden deels terugbetaald door uw zorgverzekering waardoor u niet de volledige kostprijs zelf zult moeten betalen. Let wel, dit geldt uitsluitend voor mensen die steunkousen moeten dragen om doktersadvies. Heeft u geen attest, dan zult u met andere woorden gewoon zelf moeten opdraaien voor de aankoop van uw steunkous.