Uitdagend werk op zee: Offshore werken

19 Oct 2020

Uitdagend werk op zee: Offshore werken

Mocht je op zoek zijn naar een uitdagende baan in deze tijden van crisis, dan kan een baan op een olieplatform een uitkomst zijn. Op een olieplatform kun je van alles doen. Werk varieert van zwaar lichamelijk boorwerk, tot het bereiden van goede maaltijden voor de manschappen.

Wat houdt het in?

Offshore banen zijn er in allerlei soorten. Denk aan drillen, het onderhouden van het platform, het uitvoeren van schilderwerkzaamheden of het leggen van leidingen. Toch hebben deze uiteenlopende taken een aantal overeenkomsten.

Je werkt vaak lange dagen, maar krijgt hier ook naar betaald. Verder moet je fysiek helemaal in orde zijn, omdat de lange dagen en het werken in moeilijke weersomstandigheden het werk bemoeilijken. Verder ben je soms een tijd van huis, maar ben je – als je thuis bent – meerdere dagen achter elkaar thuis.

Lijkt het je wat?

Mocht je interesse gewekt zijn, dan kun je hier meer informatie vinden over hoe het er allemaal aan toegaat op een olieplatform. Van belang is dat je de juiste offshore trainingen en opleidingen hebt. Je hebt dan meer kans op een goede baan.