Een nieuwe laptop kopen

17 Oct 2020

Een nieuwe laptop kopen

Op zoek naar een nieuwe laptop? Natuurlijk wil je voor een lage prijs gaan, het liefst bij een betrouwbare webshop, maar voor je op zoekt gaat naar een lage prijs moet je eerst uitvinden welke laptop je wilt aanschaffen. Om dat te doen moet je de nodige laptops vergelijken. Je kan de prijzen vergelijken, of bijvoorbeeld de processor, het type scherm, het aantal usb poorten of andere kenmerken die voor jouw belangrijk zijn.

Kleine verschillen

De meeste laptops van hetzelfde formaat en dezelfde prijsrange verschillen niet veel van elkaar. Meestal heeft het scherm dan dezelfde resolutie of hebben ze wel of geen dvd-speler. Het zijn meestal kleinere dingen waarin ze dan verschillen. De een kan bijvoorbeeld met een nieuwere model van de processor zijn uitgerust of nog enkele usb poorten hebben die geen usb 3.0 ondersteunen. Ook zijn er dingen die niet makkelijk terug te vinden zijn in de specificaties, maar waar laptops wel in kunnen verschillen. Bijvoorbeeld de geluidskwaliteit van de speakers. Het is natuurlijk belangrijk om te bepalen wat voor jouw echt belangrijk kan zijn. De een vind een metalen of aluminium uitvoering belangrijker dan een iets snellere videokaart.

Laptop soorten

Welke type laptop het beste bij jouw pas ligt vooral aan de eisen die je er aan stelt. Een netbook bijvoorbeeld kan handig zijn als je overal makkelijk toegang wilt hebben tot het internet, maar voor alledaags gebruik is dit type laptop minder geschikt vanwege de beperkte performance. Een type laptop dat wel snel genoeg is voor dagelijks gebruik is de ultrabook. Dit zijn meestal kleinere laptops die ondanks hun slanke formaat toch net zo snel zijn als een gewone laptop. Meestal zijn zij ook uitgerust met een SSD harde schijf, wat ze extra snel en energie zuinig maken. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de gebruikelijke 15,6 inch laptops, die in bijna alle prijsklassen zijn vertegenwoordigt. Voor een echte multimedialaptop is kan een iets groter formaat aantrekkelijker zijn.

Modellen vergelijken

Als je weet wat voor type laptop je wilt kopen kan je de verschillende modellen vergelijken. Bij veel websites kan je specificaties overzichtelijk naast elkaar zetten zodat de verschillen duidelijk worden. Daarnaast loont het natuurlijk ook om de prijzen te vergelijken, aangezien dat soms wel honderden euro’s kan schelen.