Carport met metalen dak

17 Oct 2020

Carport met metalen dak

Ook metaal kan worden gebruikt als materiaal voor een carport dak. Het is sterk, duurzaam en biedt een goede bescherming tegen hagel. Metalen daken zijn ook bijzonder stormvast omdat ze niet op het dak steunen maar met bouten losjes aan het dak zijn bevestigd.

Goedkope carport met metalen dak.
In de regel wordt voor metaal gekozen voor de carport om een goedkoop, maar toch stevig dak te krijgen. Een ander voordeel van metaal is dat het flexibel is en kan worden gebogen. Zo is metaal ook geschikt voor ongebruikelijke dakvormen. Het kan worden geschilderd in alle RAL-kleuren en naar individuele behoeften worden ontworpen..

Als dakbedekking kunnen bijvoorbeeld speciale metalen dakpanelen van zink, koper, roestvrij staal of aluminium worden gebruikt. Het kunnen gegolfde metalen platen of metalen platen met een trapeziumvormig profiel zijn. Een mooie oplossing voor een carport met metalen dak zijn metalen dakpanplaten, die lijken op dakpannen.

Bij de constructie van een metalen dak is een goede planning vanaf het begin zeer belangrijk. Als het materiaal niet goed bevestigd is kan het door de wind storende achtergrond-geluiden veroorzaken. Een andere bron van geluidsoverlast is regen die op het metalen dak trommelt. Als de carport dicht bij het huis is gebouwd kan dit ’s nachts lawaaioverlast veroorzaken.

Onvoldoende ventilatie kan leiden tot het zogenaamde broeikaseffect. Dit condens verzamelt zich onder het dak en druipt dan naar beneden. Natuurlijk wil niemand regen onder zijn carport hebben, daarom bieden sommige fabrikanten speciale metalen platen aan voor dakconstructies die zijn uitgerust met een condens bescherming.