Arganolie, wat is het?

19 Oct 2020

Arganolie, wat is het?

Wat is arganolie nu precies?

Vaak het “vloeibare goud” genoemd is arganolie een 100% organische en natuurlijke olie afkomstig uit de vrucht van de Arganboom uit Marokko. Handgemaakt door Berbervrouwen uit Marokko, wordt deze olie al voor 3500 jaar door Marokkaanse vrouwen gebruikt om hun huid te revitaliseren en hun haar glanzend te maken.

Vandaag de dag is het uitgegroeid tot één van de bekendste schoonheidsgeheimen van Hollywood. Adembenemende schoonheden zoals Eva Mendes en Marion Cotillard hebben bekend, dat zij hun rode-loper-gloed aan de arganolie te danken hebben. Geen wonder dat deze eenvoudige olie uit de woestijnen van Marokko is uitgegroeid tot een must-have ingrediënt in de allerbeste schoonheidsproducten.

Pure biologische arganolie is natuurlijk en zacht genoeg om alle huidsoorten te revitaliseren. Deze voedende en hydraterende olie zit vol organische voedingsstoffen die vocht vasthouden en zorgen voor een gezonde gloed op de huid, haar en nagels. Het heeft bijna 200% meer vitamine E dan olijfolie, naast de essentiële onverzadigde vetzuren en antioxidanten die de huid verjongen en vernieuwen. Al deze krachtige elementen werken samen om de huid te beschermen door het voorkomen van schade door de zon, vrije radicalen te neutraliseren en puistjes en acné te genezen.

Argan is anders dan alle andere “typische olie” want het is extreem licht en niet vet. Je zult niet het gevoel hebben dat je een laagje hebt aangebracht. Een gouden tint en licht nootachtige geur dragen bij aan de charme van deze zeldzame, exotische, olie die pure liefde is voor je huid.

Het is daarom dat arganolie het meest wilde schoonheidsproduct over de hele wereld is…

Natuurlijke vochtinbrenger

Je huid produceert natuurlijke oliën (talg), die het vocht vasthouden en je een gezonde jeugdige gloed geven. Maar vervuiling, UV-schade, onzuiverheden en de stress van het moderne leven kan de talgproductie helemaal uit balans brengen. Het resultaat is een droge, schilferige huid die onhandelbaar is!

De arganolie geeft je huid de ontbrekende olie terug. Het is een uiterst hydraterende olie die doordringt in de diepste lagen van de huid, deze snel voedt en een natuurlijke glans geeft. Het optimaliseert de gezondheid van de huid en vermindert de tekenen van veroudering doordat de huidcellen zich kunnen vernieuwen. Gebruik dit als een vochtinbrengende crème of een serum die de oliebalans terugbrengt en je zult al snel het verschil merken, zelfs op de meest droge of beschadigde huid.

En het beste van alles is, dat het snel absorbeert zodat je niet het gevoel hebt van een vette of zware huid wanneer je de olie aanbrengt. Je kunt het in feite gemakkelijk dragen onder make-up voor een nóg meer uitstraling!

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie Reactie annuleren